... Terug naar Eventfotografie ...

Het begrip eventfotografie gaat zeer breed. Dat kunnen (festival) optredens, toneel, dans, stand-up comedian, circus ... zijn. Uiteraard is het belangrijk om daar professionele foto's van te hebben en geen smartphone kiekjes. Goede foto's geven meerwaarde aan het event want anders geraakt het snel vergeten. U kan dergelijke beelden natuurlijk ook gebruiken voor of bij de aankondiging van een volgend evenement.

Eventfotografie betekent voor mij het juiste moment vastleggen, de sfeer capteren in een stijl die overeenkomt met de eigenheid van het evenement en de betrokken organisatie. Ik gebruik steeds low-light; dit is fotografie zonder flitslicht zodat het natuurlijke licht en dus vooral de sfeer behouden blijft.

Een belangrijk punt als event fotograaf is dat je discreet beweegt tussen de gasten. Je valt niet op en kan zo de mooiste foto's nemen.
Bij concertfotografie speelt dat bv een belangrijke rol zowel naar de musici als naar het publiek toe. Soms geldt daar de 'three and out' regel. Dit wil zeggen dat de fotografen de eerste 3 songs mogen fotograferen en dan de zaal moeten verlaten. Maar wanneer ik gans de tijd aanwezig mag zijn houd ik me aan een bepaalde etiquette. In stille passages stop je met fotograferen om de muziekbeleving niet te verstoren. Ik neem op verschillende plaatsen post om niet steeds de zelfde toeschouwers te hinderen. En ik verplaats me alleen gedurende het applaus.  

Als opdrachtgever ontvang je van mij alle rechten van de geselecteerde opnamen. Deze afbeeldingen zijn geoptimaliseerd en bevatten de naam van de auteur. Ze hebben als afmeting grootste zijde 1400px (of 37cm) en zijn perfect geschikt voor alle sociale media. Je beschikt dus vrij over het gebruik van de foto's, maar, tenzij schriftelijke toelating van de auteur gelden de onderstaande beperkingen:

  • je mag de afbeeldingen niet commercieel doorverkopen
  • je mag de afbeeldingen niet wijzigen
  • indien de naam van de auteur niet vermeld staat op de afbeelding dien je deze te vermelden bij de publicatie

We leven in een digitale wereld, wat betekent dat de foto's van een evenement snel ter beschikking moeten zijn. Afhankelijk van de complexiteit en hoeveelheid gaat dat van één dag tot één week. Mits afspraak kunnen enkele foto's sneller afgeleverd worden.

... Terug naar Eventfotografie ...