... Terug naar Portretfotografie...

Mensen fotograferen is altijd al een uitdaging geweest voor mij. Indien mogelijk probeer ik dit stiekem te doen wat dan resulteert in een natuurlijk beeld waarbij ik de persoonlijkheid en authenticiteit zeer belangrijk vind.

Dit komt zeer goed tot uiting in etnische portretfotografie, een discipline die me toch al wel in de aandacht heeft gebracht.

Voor zakelijke portretfotografie gelden eigenlijk dezelfde criteria want het is alleen een goede foto die de aandacht trekt en die men blijft onthouden. Een ondernemer moet professionalisme, persoonlijkheid en vertrouwen uitstralen. Maar, dit lukt meestal in een opgelegd en gecontroleerde situatie niet bij de allereerste foto.
Liefst opteer ik voor een locatie in situ, op de werkvloer, productiehal of bedrijfsgebouw. Dit geeft een grotere herkenbaarheid. Uiteraard hangt de stijl volledig af van u en u hoeft zich niet te verplaatsen en dus weinig tijdsverlies. Natuurlijk beoordelen we samen de resultaten en bespreken we mogelijke verbeterpunten.

Meestal wordt gekozen voor een rechtstaand formaat voor portretten. Ik durf hierin afwijken en opteren voor vierkant of liggend formaat.

Tips voor een sterkeĀ profielfoto (login noodzakelijk)

... Terug naar Portretfotografie...