... Terug naar Reisfotografie ...

Reizen is voor mij meer dan een hobby. Het is een passie!

Liefst ontwijk ik de toeristische plaatsen en bewandel ik de onbekende paadjes om zo beter in contact te komen met de lokale bevolking. Spijtig genoeg wordt dit jaar na jaar moeilijker en is steeds meer inventiviteit nodig.

Om een goeie reisfoto te maken is toch net iets meer nodig dan een gewone snelle klik met de camera. Je moet snel kunnen interveniëren op de situatie en toch moet je je  bescheiden opstellen, iets wat met een kleinere groep gemakkelijker is. Tijdens een reis ervaar je duizend en één emoties die tof zijn om fotografisch vast te leggen. Hoe fijn is het niet om je droomvakantie met prachtfoto's te herbekijken en te delen met je vrienden...

  • Na maanden rondgetrokken te hebben in de woestijnen van Egypte en met de politieke situatie die moeilijker en moeilijker werd had ik in 2011 het geluk om naar het verre  Odisha (Indië) te vertrekken. Later werden Tanzania, Vietnam, Myanmar, Ethiopië en Nagaland bezocht.
    Allemaal topbestemmingen en niet alleen om etnische bevolkingsgroepen te ontmoeten maar ook om de prachtige natuur te ontdekken; Egypte is meer dan een zandbak met pyramides.... En elke hoek van Indië geeft je een andere indruk.
  • Na 2013 werden andere afgelegen gebieden verkend zoals Laos, Cambodia, Thailand, China en Taiwan.
    Zuid-Amerika zoals Ecuador, Bolivia, Peru en Chili werd met het openbaar vervoer ontdekt.
  • Vanaf 2016 werden sommige gebieden bereist met een "overland / tent" zoals Centraal Azië met Tadjikistan, Kyrgizië, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Armenië en Georgië. Ook Afrika kwam zo aan bod met Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, en Botswana. Later volgden Marokko, Mauritanië, Senegal, Gambia, Guinea-Bissau, Guinea, Sierra Leone, Ivoorkust, Liberia en Ghana. Dit avontuur eindige net voor de Corona uitbraak in maart 2020.
  • Na twee jaar rust werd de valies in 2022 terug bovengehaald en vertrok ik naar het onbekend Bangladesh, een onontdekte parel !

Fotografisch resulteert dit met meer dan 80.000 foto's, teveel om hier te tonen. Onderaan krijg je één foto per land buiten Europa te zien.

Omdat ik graag de onbekende paadjes betreed reis ik niet graag alleen maar met een kleine groep. Het is voor mij dan ook een groot plezier om mijn foto ervaringen te delen.

Gebruik de Contact Pagina voor meer informatie.

... Terug naar Reisfotografie ...